sâmbătă, 17 ianuarie 2015

SCOALA -PUSCARIE PENTRU ELEVII CLASEI A II-A B DE LA SCOALA MARIA ROSETTI

Elevii clasei a II-a B de la scoala Maria Rosetti din Bucuresti nu au voie sa iasa din clasa in timpul pauzelor.

Doamna invatatoare Rodica Voicu Vulcanean le-a interzis elevilor ei sa iasa in pauza pe holul scolii, cu exceptia cazului in care se duc la toaleta. Le-a spus copiilor ca n-au voie pe hol deoarece se vor lovi. In concluzie acesti copii (28 de copii ) stau patru ore la scoala numai in clasa sau in banci.
Mai mult decat atat, a numit cativa copii care trebuie sa se ingrijeasca de acest lucru, cat timp este la cancelarie, si daca cineva doreste sa iasa pe hol acestia nu-l lasa ( il imping inapoi in clasa). Cand este mai mare riscul ca acesti copii sa se loveasca cand se joaca pe holul scolii sau cand incearca sa iasa din clasa prin forta?
Aceasta doamna invatatoare a interzis acest lucru in baza carui regulament scolar?
Este normal ca doamna invatatoare sa invrajbeasca copiii ?  Oare aceasta invatatoare a urmat vreun curs de padagogie? Si daca da, ce a invatat acolo?


 In timpul orelor orelor de curs doamna invatatoare deschide geamul, dar nu cel din dreptul catedrei, cel din dreptul unor copii. De ce nu-l deschide pe cel din dreptul catedrei? Ii este frica ca se imbolnaveste? Dar copiii nostri nu se imbolnavesc? Pe cine intereseaza?
Intr-o zi am rugat-o sa-l mute pe fiul meu din dreptul geamului deschis si mi-a raspuns: "o sa vedem!". Ce sa vedem ? Daca este frig afara ? Este frig, pentru ca este iarna.  Si iarna nu-i ca vara! Daca se va imbolnavi? Are mari sanse!

Este asa de greu sa se aeriseasca clasa in timpul pauzei lasand copiii sa iasa pe hol ?
In regulamentul intern al scolii la sectiunea "Drepturile si obligatiile elevilor gasim urmatorul articol (art.87 lit e):

"dupa fiecare ora de curs, in pauze, elevul de serviciu aeriseste sala de clasa prin deschiderea ferestrelor si menține curatenia sumara, sterge tabla, iar la semnalul soneriei asigura intrarea elevilor in clasa, ocuparea locurilor in banci si linistea pana la intrarea profesorului la ore. In cazul in care un profesor lipseste, elevul de serviciu are obligatia sa anunte profesorul de serviciu sau conducerea scolii;"

Regulamentul scolii Maria Rosetti

 De ce doamna invatatoare nu respecta regulamentul scolii Maria Rosetti?

Dar, in schimb are mare grija de copiii ei pe care ii aduce in aceasta clasa, in timpul orelor (cu toate ca sunt la alte invatatoare, dar nu fac ora de religie) si ingramadeste alti doi copii pentru a sta si copiii ei, desi este o banca cu un loc liber, dar din pacate in dreptul geamului deschis.
Copiii nostri pot sta in dreptul geamului deschis, dar ai doamnei invatatoare, nu.

Daca cumva un copil intarzie la prima ora cu 5 minute, nu-l mai primeste in clasa, copilul ramane in holul scolii si pierde ora. Stiu ca nu este frumos sa intarzii, dar mai exista situatii exceptionale legate de trafic sau de sanatate. Daca intarziatul este un obicei pot intelege atitudinea doamnei invatatoare, dar daca este exceptional nu pot intelege.

Doamna invatatoare Rodica Voicu Vulcanean trebuie sa respecte regulamentul scolii Maria Rosetti, adica ii voi explica mai bine pentru a putea intelege si dansa:

1) Elevii au voie in timpul pauzelor in holul scolii (ma mir ca le-a dat drumul la toaleta ca ma gandeam ca trebuie sa cumpar pampers)
2) Copiii doamnei invatatoare nu au ce cauta in clasa a II-a B (in timpul orelor de curs) pentru ca nu invata in aceasta clasa
2) Aerisirea clasei se face in timpul pauzelor
3) Doamna invatatoare nu are voie sa invrajbeasca copiii intre ei, punandu-i pe unii, paznici la usa clasei (art.29 Drepturile si obligatiile profesorilor -Regulamentul scolii Maria Rosetti)
4) Daca in mod exceptional un copil intarzie 5 min, are dreptul sa intre in clasa. Ce facem daca invatatoarea intarzie, o lasam pe hol sa astepte?


Daca doamna invatatoare Rodica Voicu Vulcanean respecta atat de mult regulamentul scolii Maria Rosetti referitor la uniforma copiilor (daca au un pulover de alta culoare il pune pe copil sa se dezbrace), atunci sa respecte TOT regulamentul, nu numai ce-i convine.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTATI AICI