sâmbătă, 21 martie 2015

"FONDUL SCOLII" LA SCOALA NR 10 MARIA ROSETTI


Cu o experienta de 7 ani in aceasta scoala, sunt stupefiata de tupeul unor oameni, parinti, din Asociatia Parintilor Scoala 10 Floreasca.
 Timp de aproape 6 ani am cotizat la fondul scolii cu 80 lei /an (fara chitanta). Banii erau stransi de catre un parinte din fiecare clasa, numit casier. Casierul avea niste tabele in care scria numele, suma, etc... dar si o rubrica in care trebuia sa treaca motivul pentru care parintele nu dorea sa dea acesti bani, daca se intampla acest lucru.
Odata cu declansarea scandalului "invatatoarea spagara" de la sfarsitul anului 2013 si inceputul anului 2014, toate activitatile din aceasta scoala s-au oprit. Nu s-au mai strans bani pentru fondul scolii, n-au mai avut loc concursuri scolare cu plata (ni s-au dat banii inapoi), nu s-au mai tinut activitati sportive in sala de sport, sala inchiriata pentru acest lucru la sfarsit de saptamana, Editura Corint nu a mai avut stand de carti in holul scolii, nu s-au mai vandut carti elevilor o buna perioada de timp, etc.

In toata aceasta nebunie, am avut curiozitatea sa intreb la secretariatul scolii cum s-au folosit banii din fondul scolii. Mi s-a raspuns in scris ca scoala nu a strans niciun ban, iar Asociatia de Parinti a raspuns acelasi lucru, si anume, nu s-au strans fonduri banesti. Dar, Asociatia Parintilor Scoala  10 Floreasca a fost infiintata in vara anului 2013. Cine a strans banii pana in anul 2013? Si ce s-a intamplat cu ei ?
In primul semestru scolar al anului 2013 au fost stransi banii pentru fondul scolii pana in decembrie 2013, iar Ascocitia era infiintata deja. Cine a luat acesti bani? Asociatia sau scoala? Nimeni nu stie, sau cel putin noi, parintii, care am cotizat ani de zile la acest fond al scolii, nu stim.
Acum in al doilea semestru, dupa un an de zile de la scandal, cand parintii au mai uitat, Asociatia Parintilor s-a gandit sa stranga din nou fonduri.
In data de 26.02.2015 a avut loc sedinta comitetului de parinti-Scoala Maria Rosetti. Printre altele s-a discutat si despre "imbunatatirea activitatii in scoala". Acest lucru presupune cat mai multe donatii, directionand  2% din impozit si/sau donarea unei sume de 50 lei /semestru (suma recomandata pentru donatie). Dupa cum ni se spune in e-mail, acesti bani sunt necesari pentru "achizitionarea sau inchirierea unui copiator performant si suplimentarea numarului de femei de serviciu."
Nu inteleg tupeul acestor oameni de a ne mai cere bani, bani pe care i-am dat ani de zile si nu stim pentru ce. N-am aflat cum s-au cheltuit. Din pacate, regulamentul scolar permite strangerea de fonduri din diverse donatii de la persoane fizice sau juridice, fonduri ce trebuie stranse de parinti si nu de profesori. Problema este ca nimeni nu-i controleaza pe acesti oameni care strang aceste fonduri. N-am primit niciodata vreo copie dupa vreo chitanta sau factura care sa ateste cheltuirea acestor bani de cand sunt in aceasta scoala.
Ma intriga tupeul acestor oameni care ne cer din nou bani, dupa ce au spus cu nu s-a strans niciun leu, desi sunt atatia parinti care au platit acest fond al scolii. Parintii au dat acei bani gandindu-se la copiii lor, la faptul ca scoala este subfinantata, dar banii stransi(dupa parearea mea se strangeau 80 leix1000 copii -aprox=80.000 lei/an) au disparut intr-o gaura neagra.
 Oare ne cred niste idioti?
 Eu am fost asa 6 ani, dar de acum incolo doresc sa ma schimb.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTATI AICI