sâmbătă, 14 noiembrie 2015

APEL CATRE DOAMNA INVATATOARE RODICA VOICU VULCANEAN DE LA SCOALA MARIA ROSETTI BUCURESTI

DE LA UN PARINTE REVOLTAT

Avand in vedere ca doamna invatatoare Rodica Voicu Vulcanean de la scoala Maria Rosetti din Bucuresti are niste metode ciudate de predare si educare a copiilor nostri, din punctul meu de vedere, doresc sa fac acest apel, pe aceasta cale, pentru remedierea unor probleme pe care le voi enumera mai jos:

1) CORELAREA TEMELOR CU MATERIA PREDATA - Nu de putine ori s-a intamplat ca doamna invatatoare sa dea teme care necesitau informatii pe care copiii nu le-au primit in clasa. De exemplu, la matematica au primit 72:3=? desi nu au invatat regula de impartire. Doamna invatatoare a spus ca trebuiau sa faca acest calcul prin scadere repetata, adica sa faca 72-3-3-3-3.....de 24 de ori. Un alt exemplu este la limba romana unde copiii au primit ca tema alegerea variantei corecte a ortogramelor va/v-a, la/l-a, i-au/iau, ia/i-a desi nu li se predase decat orograma ia/i-a. Intreband-o pe doamna invatatoare care a fost logica pentru o asemenea tema mi-a raspuns : "asa am vrut eu", un raspuns foarte logic, de altfel.
2) GALAGIE IN CLASA- De multe ori copilul meu s-a plans de galagia din clasa si de faptul ca datorita acestui lucru nu aude ce spune doamna invatatoare. Aceasta doamna invatatoare nu este capabila sa faca liniste in clasa.

3) ORELE DE CURS CA LA INSPECTIE- Oare de ce orele de curs din fiecare zi difera foarte mult de cele in care avem inspectie. De ce modul de predare difera daca avem un inspector in clasa? Invatatoarea preda pentru inspector sau pentru copii? Grea intrebare.
4) PRINCIPIUL EGALITATII- Toti copiii sunt egali in fata doamnei invatatoare. Desi nu recunoaste, exista simpatii si antipatii. Invatatorul ar trebui sa se comporte la fel fata de toti copiii. Chiar daca esti certat cu parintele sau nu a dat bani pentru fondul clasei pentru ca nu are, copilul nu are nicio vina. Copilul are dreptul la educatie.
5) ELIMINAREA UNIFORMELOR SCOLARE SAU IMPUNEREA UNEI UNIFORME NU SI A UNUI FURNIZOR DE UNIFORME-Desi scoala nu mai are contract cu croitoria cu pricina, doamna invatatoare tine foarte mult la uniforma scolara si chiar regulamentul scolar al scolii impune acest lucru. Nimeni nu se gandeste la faptul ca poate unii parinti nu au bani sau nu vor sa dea acesti bani pentru uniforma. In poza alaturata avem cateva preturi de la aceasta croitorie.
 Daca facem o mica socoteala pentru un baiat, o uniforma costa 270 lei (sacou+vesta+pantaloni+ecuson). Dupa cum vedeti n-am pus camasa si daca doriti si 2 camasi se ajunge la 400 lei. Pentru o fata se ajunge la 215 lei fara camasi. (sarafan+pantaloni+ecuson). Mai ieftine sunt la Mall.
Nu inteleg insistenta doamnei invatatoare de a impune cu strictete aceasta uniforma. Desi avea pantaloni de uniforma de la aceasta croitorie, dar o alta nuanta (materialul difera putin de la an la an) copilul meu a primit observatie.
 Daca ne uitam atent pe aceasta oferta pe care trebuie sa o completeze parintii, apare si numele invatatorului care trebuie completat. Oare de ce?
6)  RESPECTAREA PAUZELOR- Doamna invatatoare nu respecta pauzele elevilor. Desi este stipulat si in regulamentul scolar la articolul 23 litera o) la Obligatiile cadrelor didactice:


"o.      Să nu întârzie la ore și nici să nu rețină elevii din pauza regulamentară."
 Acest lucru s-a intamplat de multe ori si este o forma de pedeapsa pentru elevi. Se intampla si dupa ce se termina cursurile sa nu-i lase sa plece pe copii, stiind ca afara parintii si bunicii ii asteapta, chiar daca este soare, chiar daca este frig si ploaie. Consider acest lucru o lipsa de respect si la adresa parintilor si bunicilor care stau afara si asteapta ca o invatatoare sa lase copiii sa plece la terminarea orelor de curs conform unui program bine stabilit. 

      Nu voi inceta sa spun aceste lucruri care ma deranjeaza si poate si pe alti parinti, desi sunt unii care spun ca doamna invatatoare Rodica Voicu Vulcanean este foarte buna si are si vocatie. Oare unde este vocatia si dragostea pentru copii, ca pana acum nu le-am observat ?













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTATI AICI