duminică, 6 decembrie 2015

OFERTA EDUCATIOANALA A SCOLII MARIA ROSETTI -BUCURESTI-



Inainte de a inscrie un copil la o scoala parintii se intereseaza pe diverse cai, de cat de "buna" este o scoala sau alta. Numai ca daca intrati, spre exemplu, pe pagina de internet a scolii Maria Rosetti veti gasi informatii eronate despre facilitatile si programele educationale pe care le ofera scoala.  Haideti sa le luam pe rand:

http://www.sgmr.ro/scoala/facilitati/

"Clase
Cele 31 sali de clase sunt echipate corespunzator actului educational. Clasele sunt dotate cu tabla de sticla si cu videoproiectoare."

Da, exista videoproiectoare, dar cumparate pe banii parintilor. Daca cumva se vor defecta sa stiti ca sunteti buni de plata.


"Laboratoare
Laboratorul de fizica si laboratorul de chimie-biologie sunt dotate corespunzator, cu aparatura TIC, videoproiector, mulaje, etc."

Exista niste laboratoare de fizica si chimie, dar prost dotate, din pacate. Copilul meu, acum in clasa a VIII-a, a fost o singura data la laboratorul de chimie, ora la care s-au predat regulile de protectia muncii in laborator. Culmea ironiei ! Dupa aceea chimia s-a predat numai pe tabla. Daca am indraznit sa intreb de ce nu se face chimia in laborator doamna directoare mi-a raspuns ca laboratorul de chimie nu este ca cel in care noi am invatat. De aceea nu vedeti poze pe site-ul scolii cu laboaratoare, ci numai cu clase.



"Cabinete
Scoala dispune de 2 cabinete (de informatica si media) dotate cu computere PC, TV si video. De asemenea, dispune de spatii adecvate pentru AEL, religie si limbi straine."

 Exista un cabinet dotat cu calculatoare, dar din pacate nu se foloseste. Nu stiu motivul.

"Cabinet medical
In fiecare zi cabinetul medical ofera asistenta medicala celor care o solicita. Asistenta medicala si medicul examineaza si dau ajutor medical eficient. Ei ii incurajeaza pe elevi sa vorbeasca despre problemele lor si ii sfatuiesc cu profesionalism. (vezi program)"

Program cabinet medical

Luni Marti Miercuri Joi Vineri
- - 08:00 – 15:00 11:00 – 19:00 -

Pe site ni se spune ca asistenta medicala este in fiecare zi, apoi daca ne uitam la "vezi program" constatam ca avem asistenta medicala doar miercuri si joi intre anumite ore. Si, in completare va pot spune eu, din proprie experienta ca nu intodeauna se respecta acest program. Da, cateodata domnul doctor are o treaba foarte importanta, face inventar la aspirine si nu poate sa vina la program. Domnul doctor vine cand doreste dansul si vorbeste cum doreste dansul, ca doar este "doctor", iar noi parintii trebuie sa fim umili si plecati in fata lui. Daca nu, ne pedepseste cu faptul ca nu-si pune importanta viza pe scutirea medicala a copilului. Asa, pentru ca nu vrea el!
             In legatura cu comunicarea prompta, zilnica a rezultatelor evaluarilor sau a altor informatii, este doar pe hartie. Mult timp am rugat sa-mi trimita testele copilului pentru a le putea vedea si am reusit foarte tarziu, dupa ani de zile. Pentru a vedea un test al copilului trebuia sa ma duc la scoala, programandu-ma in prealabil la profesoara respectiva. Este imposibil sa vezi toate testele copilului in aceste conditii. Si sa nu mai vorbim ca unele profesoare nu vor sa discute sau sa trimita informatii prin e- mail, vor sa te prezinti la consultatii.
             In legatura cu programele de pregatire pentru olimpiade sau pentru pregatirea suplimentara pentru elevii cu progres scolar lent, eu n-am auzit. Sunt doar pe hartie, hartia suporta orice.
             Activitatile extrascolare se desfasoara cu greu, mai ales dupa scandalul cu invatatoarea spagara. Foarte greu reusim sa ducem copiii undeva in timpul programului "Scoala Altfel".
             In ce priveste "Grija si siguranta" cu care sunt inconjurati acesti copii, vreau sa va spun ca fiul meu a fost batut de un alt coleg in primul an de scoala, la clasa pregatitoare, iar doamna invatatoare n-a facut altceva decat sa cheme parintii acelui copil la scoala si sa mi se planga ca ea a facut tot ce a putut.

            Oferta educationala a scolilor trebuie sa fie una cinstita si corecta. Parintii trebuie sa fie corect informati asupra scolilor, pentru a putea alege in cunostinta de cauza pentru copilul lor.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTATI AICI